torsdag 12 januari 2012

Alla ska med!

Frustrationen och besvikelsen är väldigt stor en dag som denna. Och när man sedan får läsa att Kempes lösning är att träna mera sitter jag vid frukostbordet och ser ut som ett frågetecken.

Var det inte Kempe och dåvarande sportchef som tog chansen att bli av med de spelare som inte var tillräckligt träningsvilliga? Detta kan väl knappast vara lösningen såhär en bit in i AllEttan?

Tycker nog att Kempe får fundera på hur stor del han har i allt detta. Han har alla de förutsättningar som andra tränare bara kan drömma om. I snart två år har han i stort sett kunnat handplocka de spelare han velat för att kunna spela efter hans spelidè. I år har vi plockat in det ena spetsförvärvet efter det andra utan att det ser ett dugg bättre ut än samma tid förra året! Visst bör en del spelare höja sig några snäpp men frågan är varför de inte presterar bättre i KHK när de var tongivande i sina förra lag?

Vi var en hel del som såg frågande ut angående coachningen igår. Sju backar och fyra kedjor från start till mål är för mig helt oförklarligt. Varför inte visa att detta funkar inte genom att gå ner på folk eller lufta de spelare som sitter på bänken? En time-out direkt i början på andra perioden och kanske ett målvaktsbyte hade sänt några signaler. Inte för att Baston är bättre än Timo utan mer som ett sätt att röra runt i grytan och visa att man vill förändra en matchbild.

Finns även en annan bit som jag tagit upp tidigare och det är att vi saknar en sportchef! Det har fått gå alldeles för lång tid utan att denna posten har blivit tillsatt. Här måste det in någon med kontakter och pondus som vågar ställa KRAV! Ett namn som kanske är lite långsökt men ändå vore riktigt intressant vore Leif Boork. Förmodligen är han inte intresserad eller kostar för mycket men nåt åt det hållet vill jag se på denna viktiga posten. Vill inte se en intern lösning utan in med lite friskt nytt blod och tänk.

Många frågor och få svar men ibland måste man få lufta sina läktaråsikter!

34 kommentarer:

  1. Underfundig och snygg rubrik och pik med riktning till det Socialdemokratiska styret!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet, kan bara hålla med om det du skriver. Oavsett vem som rekryteras som sportchef så kommer det vara en som Mats har "kontroll" på är min känsla. Vi behöver ha in en som skiter i vem det är han pratar med och vågar sparka åt alla håll så att säga! ....och han måste in IGÅR!

    SvaraRadera
  3. Du är inte den enda som ställer dom frågorna idag. Tack för att du vågar vädra dina åsikter!

    SvaraRadera
  4. Behöver annan ordförande också...kanske en som inte kommer från klanen..eller ska vi vänta på nästa generation? Vågar inte hoppas på förändringar, då som Pålle säger..alla ska med...*suck*

    SvaraRadera
  5. Jag håller inte med om att de måste träna mer. Det handlar inte om mer isträning. Det handlar mer om att laget måste börjar spela som ett lag! De måste lita på varandra. Kommunicera. Läsa av spelet och varandra. Satsa. Jobba. Koncentrera sig. Alla måste dra åt samma håll. Spelet finns där. Spelarna likaså. Det gäller bara att få fram det på match.

    Ishockey skall vara glädje. Slappna av, njut, le och kör på! Nu krävs det 110 % av hela KHK för att lyckas vända på den här steken.

    Kör hår. Det är vi som är KHK

    SvaraRadera
  6. Kanske det kan vara så att pressen "utifrån" är väldigt stor på spelarna? Ni i och omkring KHK är om man jämför väääldigt prestationskrävande. Och skulle nu resultaten utebli (som nu) så går nästan hela världen under! Lägg det på spelarnas axlar så blir det några hundra kg till att skrinna runt med!

    SvaraRadera
  7. We are your worst nightmare……dånar ut ur högtalaren i bilen då jag beger mig ut mot Telenor Arena. Jag har gått och småladdat hela dagen och ser nu framemot hur vi skall trycka ner flinet i halsen på Jensa S o Co. Efter en bra första period ligger vi under med 0-2, men hoppet finns ändå där att vi kan vända detta då spelet i den offensiva zonen gett en del bra chanser. Vi äger matchen, men gör inte mål.Tyvärr släcks mina och andras förhoppningar då 0-3 i arslet redan kommer efter 51 sekunder av 2a perioden.
    Musiken från The Bones dånar fortfarande nånstans i bakhuvudet, men nu ändrar mina tankar skepnad. ” We are your worst nightmare”…….era värsta mardrömmar. Det börjar bli en "mardröm" på isen, men av helt andra anledningar. "Mardrömmen" är just nu KHKs coachning och ledarskap under matchen. Vad händer tänker jag, eller rättare sagt vad är det som inte händer ? Gör något Kempe säger min erfarenhet och rutin. Bänka någon, plocka in Ruiz, ändra i femmorna, gå ner på 3 kedjor. Vad som helst men gör något ! Sänd signaler till vissa sega spelare som inte går in i närkamperna, där andra glider runt på isen och där Polen-färjan skulle framgå som värsta Usain Bolt kopian. Sänd signaler till spelare som är bänkade att ” nu är det din tur-ut och kör ! Utnyttja den här konkurrensen som man bara för ett par veckor sedan slagit sig för bröstet om finns i laget.
    Lev som ni försöker lära ! Släpp all personlig prestige och tänk stort. Det är vi som är KHK trummas ut i parti och minut. Jag köper det och vill gärna också tänka så. Men vilka är vi egentligen ? Det är nog här som vissa tappat fotfästet. Vi innebär att man hela tiden gör det som är bäst för föreningen och därmed laget. Släpp fastställda gameplanes och plocka fram plan B när det behövs. Håll inte varandra om ryggen hela tiden, framförallt inte när skutan börjat kantra. Man skall vara lojal i en organisation mot sina kollegor, absolut. Men det finns gränser för lojalitet också. Ibland är det så att man har olika åsikter och vägar till framgångar. Sätt er ner och diskutera, olika åsikter leder ofta i förlängningen mot utveckling och en bättre plattform att stå på.

    Orosmolnen smyger upp över horisonten och kommer att växa sig starkare om inte något görs. Blås bort dem och agera utifrån att ge allt och alla rätt förutsättningar på isen. Det är vi som e KHK.Visst, men visa det nu ! Vi = spelare,tränare,ledning/organisation, andra ledare/funktionärer,ungdomsspelare, supportar som lägger tusentals kronor för laget i sitt hjärta och sponsorer som pumpar in pengar.
    Rätta till, ändra, gör om ! Resurserna finns ! Det gäller att som snickaren nyttja de verktyg som finns i lådan annars finns risken i förlängningen att det uppfatttas som ett fuskbygge…..Låt det inte bli så !
    För egen del kommer jag alltid att sitta där och stötta, men även kritiskt granska när det görs saker som skadar laget i mitt hockeyhjärta. Aldrig nånsin bua och alltid klappa när vårt fantastiska intro rullar igång !

    /Skalbaggen

    SvaraRadera
  8. " Kanske det kan vara så att pressen "utifrån" är väldigt stor på spelarna? Ni i och omkring KHK är om man jämför väääldigt prestationskrävande."


    Det är väll professionella spelare vi talar om?
    Väljer man Gå till / spela i ett lag som siktar högt och vill uppåt så ska man klara pressen även utifrån! Det är ju ingen av spelarna som klagar på sin lön ! Men vad får Vi Publik och Sponsorer tillbaka ? Det är faktiskt vi som betalar detta kalaset !Jag tycker inte synd om någon av spelarna Dom visste mycket väl vad som krävdes när dom valde att börja spela i KHK !
    Har man inte det Psyket som krävs så vad gör man Då i Div 1 och KHK ? Då är det bättre att de Sänker sin lön och fortsätt spela i dom lägre Divisionerna !

    SvaraRadera
  9. Först och främst vill jag bara framföra till Pålle: Bra skrivet. Nu får fan ta mig Mats J & Co rannsaka sig själva, jag har betalat 160:- för att se detta spektakel, nu råkade jag även köpa biljett till Kallinge hemma, men det ångrar jag bittert. Kom ihåg vad jag skriver: Säsongen blir kort, laget kommer inte ens att klara en av de fyra första platserna i Allettan. Förresten kan ni skicka hem Bates, har ni inte bättre koll på vilka spelare ni tar in. Det är fan ta mig skandal.

    SvaraRadera
  10. Håller helt med dig Micke. Någon måste våga ta ansvar och alla måste höja sig något steg. Det här håller absolut inte i Alletten. Något som jag la märke till i går är hur lång tid det tar för KHK spelare att åka och byta. Innan spelarna hunnit till båset hade KIK s spelare redan kommit ner i anfallszon och etablera spel. Är man trött ska man fan i mig ta sig snabbt till båset och byta och se till att få in nytt fräscht folk. Sen undrar jag hur Bates tänker? Kom han hit för att hämta hem pengarna elle för att visa att han har spelat NHL. Han ska ju visa de andra spelarna hur de ska bli bättre och höja dem till höjder de inte ens själva kunde tänka sig. Precis så som Brooks gjorde i fjol. För vart brast det då? Jo på backsidan och de höjde sig så mycket att hela laget blev nästan ett allsvenskt lag. Ibland kan det vara bättre att bita i det sura äpplet och sparka tränaren och betala och sätta in någon annan under resten av säsongen, för jag tror att med det laget ska vi inte behöva ligga sämre än 4 någon gång.tack för ordet

    SvaraRadera
  11. mycket bra pålle

    svensson

    SvaraRadera
  12. Det käns skönt att dom äntligen har hittat KNAPPEN!. Synd att det var fel färg.

    SvaraRadera
  13. Men hallå det är ju bara lite hockey!?

    SvaraRadera
  14. Anställ en sportchef som har kunskap och fingertoppskänsla, tydligen ska dagens hockeyspelare vara stora, starka och bra skridskoåkare

    SvaraRadera
  15. Pålle varför blanda in politik i detta i motgångens stund.
    Svagt

    SvaraRadera
  16. Calle Johansson-Sportchef.
    Bendelin eller Ljusteräng-Tränare

    SvaraRadera
  17. Blekinge-hockeyns kam har vuxit sig oändligt stor utan vare sig vatten eller näring. Ni är inte bäst i Sverige - sanna fakta!

    SvaraRadera
  18. Nu är det upp till bevis, sätt ner foten och visa oss på läktarna vad ni kan.
    Skit i Kempe och gör som ni vill, bara ni är överens. Kempe är ändå ett minne blått om några veckor, allt annat är en skandal eller kanske fegt.

    SvaraRadera
  19. Bra intervju med Aaro, äntligen någon som vågar fram med egna åsikter.
    KHK´s säsong 2011/2012 är ju bara en besvikelse, ska sikta mot allsvenskan och försöka nå dit 2014 borde vi redan denna säsong haft ett spel som börjat påminna om allsvenskan.
    Men det är vi långt, långt ifrån.
    Tror att klubben skulle behöva en ordentlig upprensning. En annan ordförande och andra styrelseledamöter som verkligen kan styra en hockeyföreningen, en riktig sportchef och till sist en tränare med rätta allsvenska meriter.
    Politiker kan sysla med politiskt arbete i kommuner, landsting, regioner eller PRO-föreningar men låt oss slippa dom i hockeyn.
    Låt sportchefen kolla spelarmarknaden och tillsammans med tränaren (och styrelsen) sätta ihop ett lag som har de kvalifikationer som allsvenskan kräver.
    Vi har en hel del spelare redan idag som skulle kunna hävda sig i allsvenskan men vi har definitivt inte tränaren eller spelet.
    Kolla på Viasat Hockey så får man se vad som krävs för typ av spel.
    Mot KIK fanns väl några stunder där det visades något men sett över hela matchen var det alldeles för dåligt.
    Något är ju helt fel med KHK, förstår inte varför de styrande inte fattar något.
    Men för styrelsen är det väl bättre med en ölpub istället, då kan dom ju bli poppis.

    Lasse P

    SvaraRadera
  20. Klart att politiken skall in i Pålles blogg då det är politiken som styr KHK. Ge oss ett stark styre!!! Alla skall inte med utan vissa skall bort.

    SvaraRadera
  21. Bra Pålle!

    Lyssnade precis på Oscar A inför matchen och vad ska man säga. Vilket skämt när han tycker man nyttjar Bates på bästa sätt, tycker mest han åker runt som om det vore allmänhetens åkning. Känns som att det ligger en "hund" begravd!

    SvaraRadera
  22. Håller med Pålle, har tyckt så hela hösten...

    Länkad från Khk:s hemsida, hehe!!

    SvaraRadera
  23. Varför har ingenting gjorts för att förstärka backbesättningen? Gång på gång har vi sett under hösten när vi mött de bästa lagen att vi inte räcker till defensivt. Tack vare Timo lyckades vi komma till allettan.
    Coachningen under gårdagens match var bedrövlig att skåda. Efter 0-3 måste man på något sätt försöka förändra matchen med att bl a går ner på 3 kedjor.
    Våga peta de spelare som inte gör sitt bästa.
    Säsongen får ett tidigt slut i år, därefter hoppas jag att vi får en stark sportchef med kontakter och en ny tränare.

    SvaraRadera
  24. jag gillar Skalbaggens inlägg. Håller med. Men jag håller inte med i kritiken mot Mats.//Nyberg

    SvaraRadera
  25. Tror nog att Klüft hade kunnat uträtta en hel del med det material som finns i KHK.
    Man har en spelartrupp som borde slå många allsvenska lag, men har man fel folk runt dem så får man aldrig till det.
    Tror att KHK blir topp 4 o Kallinge får nog tyvärr nöja sig med 5:e platsen.
    Man måste sluta hitta ursäkter hela tiden, det är ju bara ens eget fel när det går dåligt!!!

    SvaraRadera
  26. Låt det va färdiggnällt på Bates nu!!! Titta på VAD han åstadkommer framför mål och alla vassa pass. Det är inte Bates som är problemet. Problemet är allt gnäll som blir efter varje förlust. Inget lag går obesegrat igenom en säsong. Var är hyllningarna efter vinsterna!??

    SvaraRadera
  27. Mörrum brukar vinna mot KHK. 2 av 3 förra säsongen, och vice verca hösten11.
    DET SÄGER EN HEL DEL VILKEN NIVÅ KAPACITETEN I KHK LIGGER PÅ.

    SvaraRadera
  28. Det handlar inte om gnälla det handlar om att få valuta för pengarna . Köper man in bra spelare för att komma fram åt och inte tilbaka så SÄTTER MAN UPP MÅLEN ELLER HUR .

    SvaraRadera
  29. Förstår inte varför alla är så besvikna klubbens mål är ju inte att "gå upp" innan 2014

    SvaraRadera
  30. Det var då ett jäkla gnäll på Mats Johansson han om någon har gett det sportsliga alla förutsättningar genom att se till att föreningen har en stabil allsvensk status, han skall inte in och peta i det sportsliga däremot börjar jag tvivla på att tränastaben har den kompitens som behövs, för enkelriktat, för lättläst måste kunna variera stt spel efter förutsättningarna på isen. Gör något åt tränastaben innan det går åt skogen.

    SvaraRadera
  31. Se och lär av KRIF!
    Som KHK:are är jag full av beundran för det som KRIF har åstadkommit hittills. Med en femtedel? av KHK:s spelarbudget har man skapat ett LAG!
    Verkar som om allt focus inriktar sig på matcharrangemangen (som är av yppersta klass), men det är ju på isen som spelet avgörs.
    Kempe har haft 2 år på sig att forma laget. Laget fungerar fortfarande inte, undantag förra årets kvalserie dit vi kom på mycket tur och lätta kvalmatcher samt Brooks som nog betydde en hel del.
    Till nästa säsong: in med nytt friskt blod i styrelsen, ny sportchef, ny tränare.
    Tänk vad en tränare som ex.vis Tisell, Ljusteräng hade kunnat åstadkomma med detta material.

    SvaraRadera
  32. Släng ut Kämpe in med en tränare med pondus ingen som står som en skolpojke med ett block under armen och bara tittar på eländet. Ring säcken i Linköping han är ju ledig det är en sådan tränare som KHK behöver som vågar ställa krav på spelarna.Styrelesen i KHK gör något nu innan det är försent.

    SvaraRadera
  33. Jocke lämnar?
    Jocke har för visso varit en målsumpare av rang och klass sedan han kom till KHK. Jag har dock aldrig sett honom göra ett endaste dåligt byte. Jag vill påstå att han är urtypen för vad KHK behöver i dagsläget, d.v.s. en hårt arbetande forward utan divalater!

    SvaraRadera
  34. Kan bara instämma med tidigare talare,t.ex anonym, se och lär av <krif. Titta vilket lag de fått ihop av de som inte platsade, och en stavkille som Klyft. Han ser laget inte jaget som Kempe. Jag tror att han lyssnar på spelarna, de är de som är kassakåpet med 90% avkastning i spelet inte en massa skit som Kempe själv misslyckades med som spelare. Detta funkar INTE i Khk längre. Det är vi som betalar som är KHK med laget som har förtroende för sin ledning och tränare. INTE KEMPE OCH MATS LÄNGRE

    SvaraRadera